Izhar Elias en Levan Tskhadadze

Voor het programma “Three of a kind…?” heeft sopraan Henriette Feith twee musici aan zich weten te binden die -zo jong als ze nog zijn- al een behoorlijke staat van dienst hebben. Gitarist Izhar Elias en klarinetist Levan Tskhadadze vormen sinds 2013 een duo. Beiden hebben al op veel grote nationale en internationale podia gestaan. Music on Chairs verwelkomt hen 15 oktober 2017 met bijzonder groot genoegen op het podium van de Kapelzaal van Mariënhof in Amersfoort.

Izhar Elias (Amsterdam, 1977) is een Nederlandse klassieke gitarist, gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek, gecombineerd met multimedia. Hij studeerde aan het Prins Claus Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium. Daarna volgde hij een opleiding aan de 'Accademia di Studi Superiori l ́Ottocento'  in Italië (uitvoeringspraktijk 19e-eeuwse muziek).

Elias geeft concerten en masterclasses in Europa, Zuidoost-Azië en Australië. Als solist werkt Elias met orkesten als het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Nederlands Symfonieorkest, Nederlands Kamerorkest, Radio Philharmonisch Orkest, Combattimento Consort en Sinfonia Rotterdam.

Hij vormt sinds 2013 een vast duo met klarinetist Levan Tskhadadze.

Meer lezen over Izhar Elias? Klik hier.

Levan Tskhadadze

Levan Tskhadadze - three of a kindLevan Tskhadadze, klarinettist, wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië. Hij werd geboren in Tbilisi in 1983 en studeerde aan de E. Mikeladze School of Instrumental Music en het Staatsconservatorium V.Sarajishvili Tbilisi. Levan vervolgde zijn opleiding in Amsterdam en in Nice. Tijdens zijn studie won hij diverse prijzen. Zijn Master behaalde hij in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam

Naast zelf musicieren is Levan oprichter en artistiek directeur van het Tbilisi Wind Festival en mede oprichter van de Chiatura Music Academy. Hij speelde eerste klarinet bij diverse orkesten in Europa.

Levan Tskhadadze, woonachtig in Amsterdam, is als kamermusicus regelmatig te horen op grote podia door heel Europa. Hij vormt sinds 2013 een vast duo met klarinettist Izhar Elias.

Meer lezen over Levan Tskhadadze? Klik hier.