Concerten seizoen 2017/2018

Met afwisselende programma’s, uitgevoerd door professionele musici, wil Music on Chairs laten zien hoe veelzijdig vocale klassieke kamermuziek kan zijn. Per cultureel seizoen organiseren we zo’n drie à vier heel verschillende concerten. Onderstaand een overzicht van de komende concerten:

Il Barocco Incantevole

Music on Chairs spreidt de vleugels uit en presenteert dit concert op twee locaties:

Vrijdag 8 december 2017, 20.00 uur
Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, Ammerzoden
Zondag 4 februari 2018, 15.00 uur
Singelzaal, Mariënhof, Kleine Haag 2, Amersfoort

 

Fantasticus staat voor intense expressie en voor een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek. De leden van het ensemble, allen gelauwerde barokmusici, omarmen de stylus fantasticus van de late 17e eeuw. Destijds wilde deze stijl af van de heerschappij van de vocale muziek. Maar gelukkig heeft het ensemble zich tot een samenwerking met zangeres Henriette Feith laten verleiden. Een betoverend, vurig en liefelijk Italiaans concert is het resultaat.

Met Rie Kimura, viool, Robert Smith, cello, Guillermo Brachetta, klavecimbel en Henriette Feith, sopraan.

Vivaldi-Platti-Galuppi-Tartini-Händel

Trouble with Trebles

Zondag 28 mei 2017 | 15.00 uur
Singelzaal, Mariënhof, Kleine Haag 2, Amersfoort

Hoge mannenstemmen en hoge vrouwenstemmen zingen veel samen in de barokmuziek, maar zelden in een Liedrecital. Een gedurfde zet, twee “trebles” in één programma, maar het belooft wel wat! Naast liederen en duetten wordt ook Encountertenor van de succesvolle Amerikaanse componist Jake Heggie uitgevoerd. Deze is speciaal voor de countertenor geschreven.

Bijzonder is de samenwerking met de zeer jonge Amersfoortse componiste Noëmi Schermann. Van haar horen we een compositie die speciaal voor deze bezetting en in opdracht van Music on Chairs door Noëmi is geschreven.

Met countertenor Kaspar Kröner, sopraan Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren, piano.

Mendelssohn-Reger-Vaughan Williams-Duke- Strauss- Heggie-Schermann

Voorbije concerten 2017-2018

Three of a Kind...?

Zondag 15 oktober 2017 | 15.00 uur
Singelzaal, Mariënhof, Kleine Haag 2, Amersfoort

 
Three of Kind - 17 oktober 2017- foto Jeroen KuysLevan Tskhadadze is één van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië. Izhar Elias is een geroemde gitarist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2011. Samen vormen ze sinds 2013 een duo. Hun toch al bijzondere combinatie wordt met sopraan Henriette Feith een opmerkelijk trio. Het resultaat is een stijl-overstijgend programma. Klassiek romantisch èn hedendaags repertoire, opzwepende Georgische muziek, Italiaanse operavariaties en Sefardische melancholie.

Met klarinetist Levan Tskhadadze, Izhar Elias op gitaar en sopraan Henriette Feith.

Schubert- Schumann – Kancheli – Wallace – Vaughan Williams – Giuliani - Bassi – Palomo – Rodrigo