9 februari 2020 – ‘O Fortuna Crudele’ | St. Aegtenkapel,  Amersfoort

Fotografie: Jeroen Kuys –

Zondag 9 februari  presenteerden we het 2e concert in seizoen vijf van Music on Chairs. En wat een concert! In een zo goed als uitverkochte zaal beloonden sopraan Henriette Feith en haar gasten Marcel Ponseele (hobo), Robbert Muuse (bariton), Kathryn Cok (klavecimbel) en Wouter Verschuren (fagot) hun publiek voor het trotseren van een flinke storm om aanwezig te kunnen zijn.

Programma

Het programma bestond uit een zorgvuldig uitgedachte balans tussen soli waarbij enerzijds de zangers en spelers afzonderlijk konden schitteren en gezamenlijke momenten anderzijds. De aanwezigheid van een van ’s werelds allerbeste barokhoboïsten werd natuurlijk met beide handen aangegrepen. Vandaar de keuze voor het duet Mein Freund ist mein, uit cantate 140 van Bach, de aria Ho tanti afanno in petto van Händel en de triosonate in Es van Telemann. In deze werken hoorde je als het ware een harmonieuze conversatie tussen hobo en zangstem(men).

Verder klonken de Telemann solocantate Zischet nur, stechet, ihr feurigen Zungen en sonates van Platti, Telemann, Thiel en Scarlatti, voor klavecimbel solo.

Reacties

Een paar reacties van bezoekers: “Prachtig! Mooie ambiance, geweldige muziek, groots uitgevoerd!”, “Heel erg genoten, Henriette Feith is een bijzonder mooie sopraan en dat samen met Marcel Ponseele, geweldig!!”, “Schitterende bezetting!”, “Excellent concert, door een heel homogene groep professionals, mooi op elkaar afgestemd, overtuigend.” en “Top, en dat in Amersfoort!”