Over ons

Met Music on Chairs op het puntje van je stoel

De concerten van Music on Chairs zijn met recht origineel te noemen. De programmering is zeer divers met als leidraad een repertoire voor één of meerdere stemmen. Zeventiende-eeuwse barokmuziek met zang en barokinstrumentalisten, twintigste-eeuwse liederen en duetten. Een concert met strijkkwintet en sopraan en een programma met harp, fluit, mezzosopraan en sopraan. Het zijn enkele voorbeelden van de bijzondere combinaties waarvoor prachtige muziek is geschreven en waarmee we ons publiek graag laten kennismaken. De programmadelen zijn afwisselend, vrolijk, zwoel, ernstig en soms droef, maar nooit saai! De concerten worden gegeven door inspirerende professionele instrumentalisten en zangers, soms speciaal door Music On Chairs bij elkaar gebracht in sfeervolle locaties in Amersfoort. De concerten zijn kort, een uur zonder pauze. Er is daardoor na afloop ruim gelegenheid om bij te praten met een drankje.

Bijzondere muziek op een bijzondere plek

- dat is Music on Chairs

Music on Chairs

Music on Chairs presenteert kamermuziekconcerten in allerlei stijlen en bezettingen. De zangstem is hierbij een steeds terugkerend element. Wij programmeren oorspronkelijke en weinig geprogrammeerde vocale kamermuziek en brengen deze onder de aandacht van een breed publiek (jong en oud) en enthousiasmeren hen hiervoor.

Organisatie

Music on Chairs is een Amersfoorts initiatief en wordt georganiseerd door Henriette Feith (artistieke invulling en zangeres). Zij wordt daarin bijgestaan door Petra Graumans (organisatie, website en nieuwsbrief) en Irene Stolp (PR). De organisatie is in 2015 opgericht en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Passacaglia; een stichting in het bezit van een culturele ANBI status.

Concertlocaties

Kamermuziek komt optimaal tot zijn recht in akoestisch en visueel fraaie locaties. Ruimten met een bepaalde intimiteit en mooie ambiance. De concerten van Music on Chairs worden dan ook gehouden op bijzondere plekken. In seizoen 2021-2022 worden alle concerten weer gegeven in de prachtige kapelzaal van het monumentale St. Aegtenkapel.  In andere seizoenen waren we te gast in  de Mariënhof,  de 16e-eeuwse Kapel van de Mannenzaal en de Mannenzaal zelf, en de Johanneskerk. Maar ook in de Veerensmederij, een indrukwekkend voorbeeld van industrieel erfgoed. 8 december 2017 presenteerden we voor het eerst een concert buiten de Amersfoortse gemeentegrens: in het authentieke kasteel Ammersooyen in Ammerzoden.

Concertbezoekers

Concertbezoekers van Music on Chairs zijn mensen die open staan voor mooie en bijzondere kamermuziek. Trouw publiek, fijnproevers en liefhebbers. Maar ook algemeen en nieuw geïnteresseerden, jong en oud. Lees hier de ervaringen van concertbezoekers.

Johanneskerk - Amersfoort

Kasteel Ammersoyen - Ammerzoden

Mariënhof - Amersfoort

St. Aegtenkapel- Amersfoort