Selecteer een pagina

Concerten seizoen 2019-2020

Met afwisselende programma’s, uitgevoerd door professionele musici, wil Music on Chairs laten zien hoe veelzijdig vocale klassieke kamermuziek kan zijn. Per cultureel seizoen organiseren we zo’n drie à vier heel verschillende concerten. Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2019-2020:

Sleepy Hollow

Sleepy Hollow

10 november 2019 - Sopraan Henriette Feith en het Arte Duo (Lineke Lever, piano, Aubrey Snell, saxofoon). Een bloedstollend recital waarbij de legende van Sleepy Hollow de rode draad vormt. Muziek van Schubert, Schumann, Meijering.
Lees meer
O Fortuna Crudel

O Fortuna Crudel

9 februari 2020 - Daverend barokconcert met baroksolisten Marcel Ponseele (hobo), Kathryn Cok (clavecimbel) Wouter Verschuren (fagot). Bariton Robbert Muuse en sopraan Henriette Feith zingen aria’s en duetten van Bach, Händel en Staffani.
Lees meer
Salon des folles

Salon des folles

7 juni 2020 - De titel verklapt al dat het hier om een wat buitenissig concert gaat. Denk aan Piazolla, Poulenc, café chantant, Weill en Brecht. Bedenk dat daar ook pianist Maurice Lammerts van Bueren alsmede luitist/gitarist David van Ooijen aan mee zullen werken en u weet genoeg: dit wilt u niet missen!
Lees meer
LA MALINCONIA

LA MALINCONIA

Componist: Henk Badings   Compositie uit 1949 Een van de composities die we laten horen tijdens het concert Sleepy Hollow is het fraaie La Malinconia (1949) voor alt saxofoon en piano, van Henk Badings. Hier een fragment, opgenomen in een repetitie (excuses voor de...

Lees meer

Concerten seizoen 2018-2019

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2018-2019:

Folksongs

Folksongs

Berio’s Folksongs voor zang en ensemble is een liederencyclus uit 1964. Het werk bevat arrangementen van negen traditionele volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en Amerika.
Lees meer

Media seizoen 2018-2019

 

Concerten seizoen 2017-2018

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2017-2018:

Three of a Kind

Three of a Kind

Klarinetist Levan Tskhadadze en gitarist Izhar Elias vormen sinds 2013 een duo. Hun toch al bijzondere combinatie wordt met sopraan Henriette Feith een opmerkelijk trio. Het resultaat is een uniek programma. Klassiek romantisch, hedendaags repertoire, opzwepende Georgische muziek, Italiaanse operavariaties en Sefardische melancholie.
Lees meer
Il Barocco Incantevole

Il Barocco Incantevole

Fantasticus staat voor intense expressie en voor een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek. De leden van het ensemble, allen gelauwerde barokmusici, omarmen de stylus fantasticus van de late 17e eeuw...
Lees meer
Trouble with Trebles

Trouble with Trebles

Hoge mannenstemmen en hoge vrouwenstemmen zingen veel samen in de barokmuziek, maar zelden in een Liedrecital. Een gedurfde zet, twee “trebles” in één programma, maar het belooft wel wat!
Lees meer

Media seizoen 2017-2018

 

0