Alle Programma’s van Music On Chairs

Music on Chairs organiseert korte, oorspronkelijke kamermuziekconcerten in allerlei stijlen en bezettingen waarbij de zangstem een terugkerend element is. Het biedt een podium voor de veelzijdige en ook minder bekende vocale kamermuziek. De concerten worden verzorgd door professionele musici en vinden plaats in Amersfoort.

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze concerten van de afgelopen jaren. In woord én beeld.

Concerten seizoen 2021-2022

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2021-2022:

O Altitudo

O Altitudo

- AFGELOPEN - Zondag 20 februari 2022 - De barokspecialisten van het Concerto Delaborde duiken met sopraan Henriette Feith en Michiel Meijer, bas, in de wereld van Nederlandse barokmuziek.

Lees meer

Dichter bij Rhijnvis

Dichter bij Rhijnvis

- AFGELOPEN - Zondag 15 mei 2022 - Concert rondom dichters en schrijvers rond de eeuwwisseling naar de 19e eeuw. Rhijnvis Feith, Bilderdijk, Bellamy, Staring, van Alphen worden weer uit de vergetelheid en verplichte leeslijsten ontrukt en in een sprankelend concert aan de 21ste eeuwse luisteraar voorgesteld.

Lees meer

Media seizoen 2021-2022

 

Concerten seizoen 2020-2021

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2020-2021:

Guitaromanie

Guitaromanie

AFGELOPEN - 12 december 2020 - twee concerten - Gitaristen Izhar Elias, Fernando Riscado Cordas en violist Sergey Arseniev zullen samen met Henriette Feith het programma Guitaromanie presenteren. Met muziek van Schubert, Giuliani, Rodrigo, De Falla maar ook van Broqua. Zijn Chants d’ Uruguay voor twee gitaren, viool en sopraan staan ook op het programma.

Lees meer

Sonett Für Wien

Sonett Für Wien

AFGELOPEN: 11 april 2021 - Wenen, stad van o zo veel componisten en musici. Mozart, Haydn en Beethoven natuurlijk. Ook van Wittgenstein, die zijn rechterarm verloor en zijn loopbaan als linkshandige pianist voortzette met werken van o.a. Eric Korngold. Van deze componist en tijdgenoten zullen liederen en instrumentale werken klinken die de grandeur van deze door muziek doordrenkte stad weerspiegelen.

Lees meer

Media seizoen 2020-2021

 

Concerten seizoen 2019-2020

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2019-2020:

Sleepy Hollow

Sleepy Hollow

AFGELOPEN
10 november 2019 - Sopraan Henriette Feith en het Arte Duo (Lineke Lever, piano, Aubrey Snell, saxofoon). Een bloedstollend recital waarbij de legende van Sleepy Hollow de rode draad vormt. Muziek van Schubert, Schumann, Meijering.

Lees meer

O Fortuna Crudele

O Fortuna Crudele

AFGELOPEN -
9 februari 2020
Daverend barokconcert met baroksolisten Marcel Ponseele (hobo), Kathryn Cok (clavecimbel) Wouter Verschuren (fagot). Bariton Robbert Muuse en sopraan Henriette Feith zingen aria’s en duetten van Bach, Händel en Telemann.

Lees meer

Salon des Folles

Salon des Folles

AFGELOPEN -
- 5 juli -2020 - De feestelijke afsluiting van het eerste lustrum seizoen voor Music on Chairs. Denk aan Piazolla, Poulenc, Weill, en Gershwin maar ook Boccherini en Franse Airs du Cour. En een première! Met Sopraan Henriette Feith, David van Ooijen op theorbe en gitaar. Meesterpianist Maurice Lammerts van Bueren en de virtuoze klarinetist Levan Tskhadadze!

Lees meer

Media seizoen 2019-2020

 

Concerten seizoen 2018-2029

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2018-2019:

Folksongs

Folksongs

Berio’s Folksongs voor zang en ensemble is een liederencyclus uit 1964. Het werk bevat arrangementen van negen traditionele volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en Amerika.

Lees meer

Media seizoen 2018-2019

 

Concerten seizoen 2017-2018

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2017-2018:

Three of a Kind

Three of a Kind

Klarinetist Levan Tskhadadze en gitarist Izhar Elias vormen sinds 2013 een duo. Hun toch al bijzondere combinatie wordt met sopraan Henriette Feith een opmerkelijk trio. Het resultaat is een uniek programma. Klassiek romantisch, hedendaags repertoire, opzwepende Georgische muziek, Italiaanse operavariaties en Sefardische melancholie.

Il Barocco Incantevole

Il Barocco Incantevole

Fantasticus staat voor intense expressie en voor een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek. De leden van het ensemble, allen gelauwerde barokmusici, omarmen de stylus fantasticus van de late 17e eeuw...

Trouble with Trebles

Trouble with Trebles

Hoge mannenstemmen en hoge vrouwenstemmen zingen veel samen in de barokmuziek, maar zelden in een Liedrecital. Een gedurfde zet, twee “trebles” in één programma, maar het belooft wel wat!

Media seizoen 2017-2018