Selecteer een pagina

Music on Chairs organiseert korte, oorspronkelijke kamermuziekconcerten in allerlei stijlen en bezettingen waarbij de zangstem een terugkerend element is. Het biedt een podium voor de veelzijdige en ook minder bekende vocale kamermuziek. De concerten worden verzorgd door professionele musici en vinden plaats in Amersfoort.

Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze concerten van de afgelopen jaren. In woord én beeld.

Concerten seizoen 2019-2020

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2019-2020:

Sleepy Hollow

Sleepy Hollow

AFGELOPEN
10 november 2019 - Sopraan Henriette Feith en het Arte Duo (Lineke Lever, piano, Aubrey Snell, saxofoon). Een bloedstollend recital waarbij de legende van Sleepy Hollow de rode draad vormt. Muziek van Schubert, Schumann, Meijering.

O Fortuna Crudele

O Fortuna Crudele

AFGELOPEN -
9 februari 2020
Daverend barokconcert met baroksolisten Marcel Ponseele (hobo), Kathryn Cok (clavecimbel) Wouter Verschuren (fagot). Bariton Robbert Muuse en sopraan Henriette Feith zingen aria’s en duetten van Bach, Händel en Telemann.

Salon des Folles

Salon des Folles

AANKOMEND CONCERT - LET OP: datum verplaatst!!
- 5 juli -2020 - De titel verklapt al dat het hier om een wat buitenissig concert gaat. Denk aan Piazolla, Poulenc, café chantant, Weill en Brecht. Bedenk dat daar ook pianist Maurice Lammerts van Bueren, klarinetist Levan Tskhadadze alsmede luitist/gitarist David van Ooijen aan mee zullen werken en u weet genoeg: dit wilt u niet missen!

Media seizoen 2019-2020

 

Concerten seizoen 2018-2019

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2018-2019:

Folksongs

Folksongs

Berio’s Folksongs voor zang en ensemble is een liederencyclus uit 1964. Het werk bevat arrangementen van negen traditionele volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en Amerika.

Media seizoen 2018-2019

 

Concerten seizoen 2017-2018

Onderstaand een overzicht van de concerten van seizoen 2017-2018:

Three of a Kind

Three of a Kind

Klarinetist Levan Tskhadadze en gitarist Izhar Elias vormen sinds 2013 een duo. Hun toch al bijzondere combinatie wordt met sopraan Henriette Feith een opmerkelijk trio. Het resultaat is een uniek programma. Klassiek romantisch, hedendaags repertoire, opzwepende Georgische muziek, Italiaanse operavariaties en Sefardische melancholie.

Il Barocco Incantevole

Il Barocco Incantevole

Fantasticus staat voor intense expressie en voor een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek. De leden van het ensemble, allen gelauwerde barokmusici, omarmen de stylus fantasticus van de late 17e eeuw...

Trouble with Trebles

Trouble with Trebles

Hoge mannenstemmen en hoge vrouwenstemmen zingen veel samen in de barokmuziek, maar zelden in een Liedrecital. Een gedurfde zet, twee “trebles” in één programma, maar het belooft wel wat!

Media seizoen 2017-2018