Selecteer een pagina
Zondag 9 februari 2020 | 15.00 uur
St. Aegtenkapel | ’t Zand 37, Amersfoort

Daverend barokconcert met internationaal vermaarde baroksolisten Marcel Ponseele (hobo), Kathryn Cok (clavecimbel) Wouter Verschuren (fagot). Naast instrumentale werken zingt de gevierde Nederlandse bariton Robbert Muuse samen met sopraan Henriette Feith aria’s en duetten van Bach, Händel en Steffani.

Het is welhaast een wonder te noemen dat dit gezelschap: Kathryn Cok (clavecimbel), Wouter Verschuren (fagot), Robbert Muuse (bariton) samen met wereldberoemd barok hoboist Marcel Ponseele voor Music on Chairs in Amersfoort zullen optreden. Overigens natuurlijk samen met Henriette Feith! Er zullen aria’s, duetten en instrumentale muziek van Bach, Händel, Steffani (o.a.) klinken. O Fortuna Crudel heet dit programma, maar zo wreed en heet zal de soep niet gegeten worden!

 Zo’n zeldzame verzameling van talent op één plek, de Sint Aegtenkapel in Amersfoort, vraagt om een bijzonder programma. Sopraan Henriette Feith bracht hen bij elkaar en samen brengen zij werken van uiteenlopende barokcomponisten, Italiaans (Platti, Scarlatti ) en Duits (Bach, Händel, Telemann). Een voor de meesten volkomen onbekende componist zit er ook bij: Johann Georg Thiel (1671-1743). Het hoe en waarom is onduidelijk, maar diens muziek (waaronder een van de vroegste werken voor de fagot geschreven) werd gevonden in het archief van Oostenrijker en diplomaat Aloys Thomas Raimund, graaf Harrach-Rohrau (1696-1749), en blijkt van grote elegantie en virtuositeit.

Aansluitend Meet & Greet

Early Bird: t/m 9 december 2019 €20,50 (voor de vroege boekers: een ticket met korting)
Reguliere prijs: €22,50
Jongeren t/m 17 jaar: €12,50

Kaarten:

  • online via St. Aegtenkapel (stAeg). Klik op de button: u gaat naar de website van de stAeg.
  • aan de kassa van de St. Aegtenkapel op de dag van het concert
  • reserveren of nog vragen? info@musiconchairs of 06 52 62 85 97

 

Musici

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.

Marcel Ponseele

Marcel Ponseele

- Hobo - Marcel Ponseele is internationaal bekend als barokspecialist en wordt vaak uitgenodigd als solist om met vooraanstaande orkesten op te treden of deel te nemen aan verschillende opnames. En nu is hij zomaar te bewonderen in Amersfoort.

Kathryn Cok

Kathryn Cok

- Klavecimbel - Deze geboren New Yorkse woont sinds 1996 in Nederland. Ze werkt als solist en als continuo-speler met gerenommeerde barokensembles en symfonieorkesten zoals The Amsterdam Baroque Orchestra en Het Nederlands Kamerkoor.

Wouter Verschuren, fagot, te horen in O Fortuna Crudele van Music on Chairs
Wouter Verschuren

Wouter Verschuren

- Fagot - Deze barok fagottist staat met grote regelmaat op podia in Europa en de Verenigde Staten. Hij voelt zich thuis in de muziek van de Renaissance tot die van de Romantiek. Wouter is eerste fagottist van het Amsterdam Baroque Orchestra dat onder leiding staat van Ton Koopman.

Robbert Muuse

Robbert Muuse

Bariton Robbert Muuse is een bekende concert- een operazanger. In concerten en oratoria zong hij zeer uiteenlopend repertoire van Oude Muziek tot Hedendaags. Hij zong tientallen rollen in opera's en werkte met grote dirigenten als Reinbert de Leeuw en Ed Spanjaard.

0