– Bariton –

 Bariton Robbert Muuse is een bekende concert- een operazanger. In concerten en oratoria zong hij zeer uiteenlopend repertoire van Oude Muziek tot Hedendaags en werkte hij mee aan diverse CD- opnamen. Als liedzanger treedt hij sinds 1994 op met pianiste Micha van Weers, onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, in concertseries in Nederland, verder in Stuttgart, Karlsruhe, Salzburg en Parijs. Naast het bekende liedrepertoire voeren zij werken uit die lange tijd niet te horen zijn geweest, zoals van joodse componisten uit de Tweede Wereld Oorlog. Voor Challenge Records maakten zij première-opnamen van de liederen van Julius Röntgen en van de Brit Cyril Scott.

Hij zong tientallen rollen in opera’s, waaronder Eugen Onegin van Tsjaikovski, van Mozart Così fan Tutte, Zaide en Die Zauberflöte; Aeneas (Purcell), Phaeton (Lully), Agrippina (Händel); Boswachter in Het Sluwe Vosje (Janáček), Hänsel und Gretel (Humperdinck), Escamillo in La Tragédie de Carmen (Bizet/Brook), en Dr. Falke in Die Fledermaus (J.Strauss).

Hij werkte met dirigenten Ed Spanjaard, Reinbert de Leeuw, Jan Willem de Vriend, Valéry Gergiev, Christoph Poppen, Florian Heyerick, Geert-Jan van Beijeren, Jos van Veldhoven, Paul Goodwin, Kynan Johns en Matthew Halls, in samenwerking met orkesten Holland Baroque Society, Philharmonie Zuid- Nederland, Het Nederlands Symfonieorkest, Combattimento Consort, Vlaams Radio Orkest, Concerto d’Amsterdam, De Nederlandse Bachvereniging, ensemble Ex Tempore en Mannheimer Hofkapelle, Neue Philharmonie Westfalen, Southbank Sinfonia (Londen), het Verbier Festival Orchestra, en diverse Nederlandse symfonieorkesten.

Robbert Muuse werd in Groot-Brittannië gecoacht door Gary Coward en Julius Drake; voorheen studeerde hij Cum Laude af voor zang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht, hij vervolgde zijn vocale studie bij Donald Litaker (Opernschule Karlsruhe), Liedgestaltung bij Konrad Richter (Stuttgart) en Hartmut Höll (Mozarteum Salzburg).

Gerelateerde musici

Marcel Ponseele

Marcel Ponseele

- Hobo - Marcel Ponseele is internationaal bekend als barokspecialist en wordt vaak uitgenodigd als solist om met vooraanstaande orkesten op te treden of deel te nemen aan verschillende opnames. En nu is hij zomaar te bewonderen in Amersfoort.

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.

Wouter Verschuren, fagot, te horen in O Fortuna Crudele van Music on Chairs
Wouter Verschuren

Wouter Verschuren

- Fagot - Deze barok fagottist staat met grote regelmaat op podia in Europa en de Verenigde Staten. Hij voelt zich thuis in de muziek van de Renaissance tot die van de Romantiek. Wouter is eerste fagottist van het Amsterdam Baroque Orchestra dat onder leiding staat van Ton Koopman.

Kathryn Cok

Kathryn Cok

- Klavecimbel - Deze geboren New Yorkse woont sinds 1996 in Nederland. Ze werkt als solist en als continuo-speler met gerenommeerde barokensembles en symfonieorkesten zoals The Amsterdam Baroque Orchestra en Het Nederlands Kamerkoor.