– Klavecimbel –

Kathryn Cok  is geboren in New York, maar woont sinds 1996 in Nederland alwaar ze klavecimbel en fortepiano studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Kathryn is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist en onderzoeker aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Zij verwierf haar doctorstitel aan de Universiteit van Leiden op het onderwerp Basso Continuo bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790.

Kathryn won de eerste prijs in het Concours voor barokinstrumenten in Brunnenthal in Oostenrijk. Ze werkt als solist en als continuo-speler met The Amsterdam Baroque Orchestra en andere gerenommeerde barokensembles zoals Het Nederlands Kamerkoor, Het Tulipa Consort, Musica Temprana, en Harmonie Universelle. Daarnaast werkt zij met vooraanstaande symfonieorkesten zoals Het Concertgebouw Orkest, the Deutsches Symphonie-Orchester Berlin en The Berliner Philharmoniker. Kathryn treedt regelmatig op als solist in de meest vooraanstaande oude-muziek festivals en concertseries zoals Festival Oude Muziek, Utrecht, Brunnenthaler Konzert Sommer, Amherst Early Music Festival en het Bodensee Festival.

Kathryn is medeoprichter van het Caecilia-Concert, een dynamische, internationale groep instrumentalisten gespecialiseerd in de uitvoering van zeventiende-eeuwse muziek, en Concerto Delaborde, een ensemble dat zich toelegt op achttiende-eeuwse muziek voor blazers en strijkers. Daarnaast vormt ze een duo met haar echtgenoot, de fagottist Wouter Verschuren. Zij voeren samen bekend en onbekend werk uit voor historische fagot en klavecimbel/fortepiano.

Kathryn doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bekleedt aan dit instituut tevens de functie van Head of Master Research. Zij geeft regelmatig lezingen over haar onderzoek, en draagt bij aan muziek gerelateerde tijdschriften zoals Harpsichord and Fortepiano magazine, Tijdschrift Oude Muziek en Early Music America

Gerelateerde musici

Robbert Muuse

Robbert Muuse

Bariton Robbert Muuse is een bekende concert- een operazanger. In concerten en oratoria zong hij zeer uiteenlopend repertoire van Oude Muziek tot Hedendaags. Hij zong tientallen rollen in opera's en werkte met grote dirigenten als Reinbert de Leeuw en Ed Spanjaard.

Reine-Marie Verhagen

Reine-Marie Verhagen

-Blokfluit- Reine-Marie Verhagen is een vast lid van het Amsterdam Baroque Orchestra. Zij treedt op met verschillende ensembles en de afgelopen 10 jaar heeft ze ook regelmatig 17e-18e- en 20e-eeuwse muziek uitgevoerd in de VS. Verhagen heeft een grote belangstelling voor het 20e eeuwse repertoire en is ook als componist actief.

Wouter Verschuren, fagot, te horen in O Fortuna Crudele van Music on Chairs
Wouter Verschuren

Wouter Verschuren

- Fagot - Deze barok fagottist staat met grote regelmaat op podia in Europa en de Verenigde Staten. Hij voelt zich thuis in de muziek van de Renaissance tot die van de Romantiek. Wouter is eerste fagottist van het Amsterdam Baroque Orchestra dat onder leiding staat van Ton Koopman.

David Rabinovich

David Rabinovich

- Viool- David Rabinovich komt oorspronkelijk uit Oekraïne. Hij is vast ensemble lid in het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Hij is artistiek leider van het Apollo Ensemble waarmee hij een groot aantal opnames maakte en vele internationale concertreizen.

Michiel Meijer

Michiel Meijer

- bas - Michiel Meijer ontwikkelde als solist een breed repertoire o.a. oratoria, liederen en ensemblemuziek en van vroegrenaissance tot hedendaagse composities. De laatste jaren heeft hij een reputatie opgebouwd als specialist in barokcantates en -oratoria.

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.

Marcel Ponseele

Marcel Ponseele

- Hobo - Marcel Ponseele is internationaal bekend als barokspecialist en wordt vaak uitgenodigd als solist om met vooraanstaande orkesten op te treden of deel te nemen aan verschillende opnames. En nu is hij zomaar te bewonderen in Amersfoort.