–  Viool –

De in Oekraïne geboren violist David Rabinovich studeerde viool in de klas van Zahar Bron aan het Glinka Conservatorium in Novosibirsk.  Van 1994 tot 2000 studeerde hij barokviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag aan de afdeling Oude Muziek bij Sigiswald Kuijken en Elizabeth Wallfisch. Hij studeerde dirigeren in Londen  en aan de Peter the Great Music Academy in St. Petersburg. 

Dé grote passie van David Rabinovich is kamermuziek, de meest intense vorm van ensemblespel en muzikale interactie. Het leiden van een kamermuziekensemble zonder dirigent is slechts een van zijn vele talenten. Hij is medeoprichter (januari 2000) en aristiek leider van het Apollo Ensemble uit Amsterdam. Onder zijn leiding heeft het Apollo Ensemble zich ontwikkeld tot een topensemble met een duidelijke eigen visie. Hij is ook artistiek directeur van het International Music Festival “Travelling in Baroque”. Zijn jarenlange ervaring als solospeler, artistiek leider en concertmeester maakt hem een vaak uitgenodigde gastmuzikant om masterclasses te geven, projecten te leiden of ensembles te coachen.

De activiteiten van David Rabinovich zijn zowel divers als internationaal. Hij heeft opgetreden en opgenomen in Europa, Amerika en Azië. Hij is violist in verschillende prestigieuze barokorkesten, zoals het Amsterdam Baroque Orchestra (met dirigent Ton Koopman), Orchestra of the Age of Enlightenment, Le Champs-Elysees, Anima Eterna en The King’s Consort, Les Arts Florissants . De dirigenten met wie hij heeft gewerkt zijn onder andere John Butt, William Christie, Mark Elder, Philippe Herreweghe, Vladimir Jurowski, Ton Koopman, Gustav Leonhardt, Roger Norrington, Simon Rattle. Ton Koopman nodigt Rabinovitsj vaak uit in zijn orkest als leider van de tweede vioolsectie of als deelnemer aan zijn kamermuziekprogramma’s.

Gerelateerde musici

No Results Found

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.