Zondag 20 februari 2022 | 15.00 uur
St. Aegtenkapel | ’t Zand 37, Amersfoort

Henriette Feith, sopraan, Michiel Meijer, bas en het Concerto Delaborde                          
Wouter Verschuren, fagot, Kathryn Cok, clavecimbel, Reine -Marie Verhagen, blokfluit en David Rabinovich, viool. 

De barokspecialisten van het Concerto Delaborde duiken met sopraan Henriette Feith en Michiel Meijer, bas, in de wereld van Nederlandse barokmuziek. Componisten uit verschillende stijlperiodes van de barok passeren de revue, waaronder Constantijn Huygens en de Nederlandse Duitser ter Zumbach d. Koesfeld (1661-1727) De titel van het programma is ontleend aan een beeldschoon motet van deze vergeten componist.

Prijs €23,50 Inclusief drankje en programma
Livestream €13,50 Inclusief programma (pdf)

 

Let op:  Reserveren verplicht. De (online) kaartverkoop loopt via de ticketservice van de st. Aegtenkapel: www.staeg.nl

Musici

Wouter Verschuren, fagot, te horen in O Fortuna Crudele van Music on Chairs
Wouter Verschuren

Wouter Verschuren

- Fagot - Deze barok fagottist staat met grote regelmaat op podia in Europa en de Verenigde Staten. Hij voelt zich thuis in de muziek van de Renaissance tot die van de Romantiek. Wouter is eerste fagottist van het Amsterdam Baroque Orchestra dat onder leiding staat van Ton Koopman.

Michiel Meijer

Michiel Meijer

Michiel Meijer - bas - ontwikkelde als solist een breed repertoire o.a. oratoria, liederen en ensemblemuziek en van vroegrenaissance tot hedendaagse composities.

Kathryn Cok

Kathryn Cok

- Klavecimbel - Deze geboren New Yorkse woont sinds 1996 in Nederland. Ze werkt als solist en als continuo-speler met gerenommeerde barokensembles en symfonieorkesten zoals The Amsterdam Baroque Orchestra en Het Nederlands Kamerkoor.

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.