Zondag 20 februari 2022 | 15.00 uur
St. Aegtenkapel | ’t Zand 37, Amersfoort

Henriette Feith, sopraan, Michiel Meijer, bas en het Concerto Delaborde                          
Wouter Verschuren, fagot, Kathryn Cok, clavecimbel, Reine -Marie Verhagen, blokfluit en David Rabinovich, viool. 

De barokspecialisten van het Concerto Delaborde duiken met sopraan Henriette Feith en Michiel Meijer, bas, in de wereld van Nederlandse barokmuziek. Componisten uit verschillende stijlperiodes van de barok passeren de revue, waaronder Constantijn Huygens en de Nederlandse Duitser ter Zumbach d. Koesfeld (1661-1727) De titel van het programma is ontleend aan een beeldschoon motet van deze vergeten componist.

Prijs €23,50 Inclusief drankje en programma

Let op:  Reserveren verplicht. De (online) kaartverkoop loopt via de ticketservice van de st. Aegtenkapel: www.staeg.nl

Kathryn Cok, klavecimbel  en Wouter Verschuren, fagot

Contact

Heeft u vragen over dit programma? Geïntereseerd misschien om het programma te boeken in uw eigen serie of zaal of evenement … Neem gerust contact met ons op!

14 + 13 =

Musici

Wouter Verschuren, fagot, te horen in O Fortuna Crudele van Music on Chairs
Wouter Verschuren

Wouter Verschuren

- Fagot - Deze barok fagottist staat met grote regelmaat op podia in Europa en de Verenigde Staten. Hij voelt zich thuis in de muziek van de Renaissance tot die van de Romantiek. Wouter is eerste fagottist van het Amsterdam Baroque Orchestra dat onder leiding staat van Ton Koopman.

Reine-Marie Verhagen

Reine-Marie Verhagen

-Blokfluit- Reine-Marie Verhagen is een vast lid van het Amsterdam Baroque Orchestra. Zij treedt op met verschillende ensembles en de afgelopen 10 jaar heeft ze ook regelmatig 17e-18e- en 20e-eeuwse muziek uitgevoerd in de VS. Verhagen heeft een grote belangstelling voor het 20e eeuwse repertoire en is ook als componist actief.

Michiel Meijer

Michiel Meijer

- bas - Michiel Meijer ontwikkelde als solist een breed repertoire o.a. oratoria, liederen en ensemblemuziek en van vroegrenaissance tot hedendaagse composities. De laatste jaren heeft hij een reputatie opgebouwd als specialist in barokcantates en -oratoria.

Kathryn Cok

Kathryn Cok

- Klavecimbel - Deze geboren New Yorkse woont sinds 1996 in Nederland. Ze werkt als solist en als continuo-speler met gerenommeerde barokensembles en symfonieorkesten zoals The Amsterdam Baroque Orchestra en Het Nederlands Kamerkoor.

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.

David Rabinovich

David Rabinovich

- Viool- David Rabinovich komt oorspronkelijk uit Oekraïne. Hij is vast ensemble lid in het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Hij is artistiek leider van het Apollo Ensemble waarmee hij een groot aantal opnames maakte en vele internationale concertreizen.

Meer informatie

Over de componisten in O Altitudo

Graaf Unico Wilhelm van Wassenaer Obdam (1692-1766)Van Wassenaer Obdam was de zoon van Jacob van Wassenaer Obdam en Adriana Sofia van Raesfeld. Hij studeerde rechten in Leiden en erfde op 22-jarige leeftijd kasteel Twickel met de daarbij behorende landgoederen. Tussen...

Nederlandse muziek in 17e en begin 18e eeuw

Dat de schilderkunst in de Republiek in de 17e eeuw tot grote bloei kon komen, is algemeen bekend. Nederlandse schilders uit deze periode zijn tot op de dag van vandaag wereldberoemd. De weidse luchten, de zee, landschappen,