– Fagot –

 Barok fagottist Wouter Verschuren treedt met grote regelmaat op, op podia in Europa en de Verenigde Staten, en voelt zich thuis in de muziek van de Renaissance tot die van de Romantiek. Hij is eerst fagottist van het Amsterdam Baroque Orchestra  dat onder leiding staat van Ton Koopman, en speelt verder regelmatig met The Orchestra of the Age of Enlightenment, The Orchestra of the 18th Century, La Petite Bande and The Academy of Ancient Music.

Wouter studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij treedt op als solist en speelt ook in vele internationale kamermuziek-ensembles als het Caecilia Concert, Concerto Palatino, Oltremontano, l’Arpeggiata en vele anderen.

Als specialist in de historische uitvoeringspraktijk van vooral de 16e en 17e eeuw treedt hij veelvuldig op met klaveciniste en fortepianiste Kathryn Cok in Europa en de Verenigde Staten. Hun opname van onbekende sonates van Nikolaus von Krufft in 2009 (een wereldpremière, Challenge Records) werd internationaal lovend onthaald. Hij is ook bij andere labels te horen, zoals Sony, Alpha, Erato and Antoine Marchand. Hij speelde op de integrale Bach en Buxtehude cantate opname reeks van Ton Koopman en het Amsterdam Baroque Orchestra.

Naast zijn vaste aanstelling als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Royal Music College in Londen geeft hij vele masterclasses in Europa, Amerika, maar ook het Midden Oosten. Als coach werkt hij bij bekende festivals als  het Amherst Early Music Festival, San Francisco Early Music Society (USA) and Tage der alte Musik in Hof  (Duitsland).

Wouter promoveert momenteel aan het Royal College of Music in de studie naar vergeten repertoire voor de dulciaan (voorloper van de fagot) en de (barok) fagot.

Gerelateerde musici

David Rabinovich

David Rabinovich

- Viool- David Rabinovich komt oorspronkelijk uit Oekraïne. Hij is vast ensemble lid in het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Hij is artistiek leider van het Apollo Ensemble waarmee hij een groot aantal opnames maakte en vele internationale concertreizen.

Kathryn Cok

Kathryn Cok

- Klavecimbel - Deze geboren New Yorkse woont sinds 1996 in Nederland. Ze werkt als solist en als continuo-speler met gerenommeerde barokensembles en symfonieorkesten zoals The Amsterdam Baroque Orchestra en Het Nederlands Kamerkoor.

Marcel Ponseele

Marcel Ponseele

- Hobo - Marcel Ponseele is internationaal bekend als barokspecialist en wordt vaak uitgenodigd als solist om met vooraanstaande orkesten op te treden of deel te nemen aan verschillende opnames. En nu is hij zomaar te bewonderen in Amersfoort.

Reine-Marie Verhagen

Reine-Marie Verhagen

-Blokfluit- Reine-Marie Verhagen is een vast lid van het Amsterdam Baroque Orchestra. Zij treedt op met verschillende ensembles en de afgelopen 10 jaar heeft ze ook regelmatig 17e-18e- en 20e-eeuwse muziek uitgevoerd in de VS. Verhagen heeft een grote belangstelling voor het 20e eeuwse repertoire en is ook als componist actief.

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.

Robbert Muuse

Robbert Muuse

Bariton Robbert Muuse is een bekende concert- een operazanger. In concerten en oratoria zong hij zeer uiteenlopend repertoire van Oude Muziek tot Hedendaags. Hij zong tientallen rollen in opera's en werkte met grote dirigenten als Reinbert de Leeuw en Ed Spanjaard.

Michiel Meijer

Michiel Meijer

- bas - Michiel Meijer ontwikkelde als solist een breed repertoire o.a. oratoria, liederen en ensemblemuziek en van vroegrenaissance tot hedendaagse composities. De laatste jaren heeft hij een reputatie opgebouwd als specialist in barokcantates en -oratoria.