Music on Chairs

Vijf jaar in beeld, tekst & muziek

Vijf jaar muzikale verhalen

Music on Chairs begon in 2015 met het organiseren en programmeren van vocale kamermuziekconcerten. Vanuit liefde voor de klassieke kamermuziek en uit de ambitie om divers gecombineerd instrumentaal-vocaal repertoire te presenteren. Vocale kamermuziek in de breedste zin van het woord, met zangers en instrumentalisten die samen op zoek gaan naar geschikte muziek, in verschillende stijlen en bezettingen. Voor concertbezoekers die in de loop van de jaren een vast, trouw publiek zijn geworden. En met musici die twee belangrijke eigenschappen met elkaar delen. Het zijn geweldige vakmensen en verschrikkelijk fijne, gezellige collega’s.

Met enige trots presenteren we dan ook deze lustrumpagina. Een klein overzicht  van vijf jaar muziek, musici en publiek.

2015 – 2020

Music on Chairs leidde in eerste instantie een vrijwillig zwervend bestaan langs verschillende locatie’s in Amersfoort en één maal in Ammerzoden. Sinds seizoen 3, waarbij we eerst neerstreken in de Mariënhof en daarna (en tot op heden) in de St. Aegtenkapel, waarderen we ook het thuisgevoel die een vaste locatie met zich meebrengt.

Ieder seizoen 3 programma’s. De professionele gastmusici werden gevonden in eigen netwerk, via via en via het toeval. Zo ging het ook met het publiek. In eerste instantie veel mensen uit eigen kring. Na vijf jaar heeft Music on Chairs een vaste schare trouwe bezoekers heeft én een groot aantal wisselende bezoekers die ons weet te vinden via via, promotie of het toeval.

prorgamma's

Musici

Werken

Componisten

Locaties

Afgelopen concert: Salon des Folles

Een vrolijk en onconventioneel programma.

Een programma met oude muziek, nieuwe muziek, jazzy muziek (Gershwins’ Rhapsody in Blue bijvoorbeeld), tango en een hele nieuwe compositie. De musici hadden allemaal eerder voor Music on Chairs publiek gespeeld. Naast Henriette Feith waren dit Levan Tskhadadze, klarinet, Maurice Lammerts van Bueren, piano en David van Ooijen, luit en gitaar.

Music on Chairs heeft speciaal voor dit concert en dit programma een compositie opdracht verleend aan de jonge, eveneens Amersfoortse, componist Anne-Maartje Lemereis. Geïnspireerd door muurgedichten uit de Amersfoortse binnenstad onstond het tweeluik  De Muren hebben Woorden.  

Verder waren werken te horen van Rorem, Lambert, Barber, Frescobaldi, Boccherini, Weill, Gershwin, Satie, Piazzolla en Villa-Lobos. Klik hier voor het volledige programmaboekje.

Fandango

 

Introduction and Fandango by Boccherini – David van Ooijen (gitaar) en Maurice Lammerts van Bueren (piano)

 

 

Vijf jaar in beeld

 Fotografie verzorgd door Jeroen Kuys.

En verder door: Cees de Vries (Bonte Barok zonder Bach), Lianne ter Maat  (Dream with me) en Cara Louwman (A Sunny Sunday Songrecital en Stabat Mater)

Intens

Theater

Synchroon

Genieten

Ingetogen

Publiek

Triomf

Applaus

Nagenieten

Aankomende concerten 2020 – 2021

In seizoen 2020-2021 hebben we weer twee geïnspireerde programma’s in petto. Dit keer twee in plaats van drie. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen van harte u –  (weer) te zien in de heerlijke zaal van de st. Aegtenkapel in Amersfoort!

St. Aegtenkapel, Amersfoort
8 november 2020, 11 uur en 14 uur

St. Aegtenkapel, Amersfoort

11 April 2021 – 15:00 uur