–  Cello  –

Sebastiaan van Halsema begon met cellospelen op zesjarige leeftijd. Enkele jaren later werd hij aangenomen in de Jong Talentklas van het Amsterdams Conservatorium, waar hij studeerde bij Maarten Mostert. Sebastiaan vervolgde zijn studie aan de Guildhall School of Music & Drama te Londen. In 2008 studeerde hij cum laude af voor zijn bachelorexamen en ontving het prestigieuze Concert Recital Diploma. In 2010 behaalde hij zijn masterdiploma. Regelmatig soleert hij met gerenommeerde orkesten.

Sinds 2012 werkt Sebastiaan als plaatsvervangend aanvoerder cello in het Orkest van het Oosten en is sinds 2019 solocellist van het ASKO|Schönberg ensemble. Sebastiaan is een gepassioneerde kamermusicus en nam dan ook deel aan verschillende muziekfestivals over de hele wereld en volgde masterclasses bij cellisten als Anner Bijlsma, Pieter Wispelwey en kamermuziekmasterclasses bij , o.a., Mstislav Rostropovich, en het Florestan trio.

Sebastiaan was prijswinnaar tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours van 2003 en winnaar van verschillende beurzen waaronder de Martin Musical Scholarship Fund award.