SEIZOEN 2021 – 2022

Sopranos... strings attached

In een zonnig en aantrekkelijk programma toont deze uitzonderlijke kamermuziek combinatie  van gitaar, cello en 2 maal sopraan, dat er een schat aan geweldig repertoire aangeboord kan worden; als je maar goed zoekt! Duetten en liederen van Händel, Mozart, Schubert worden gecombineerd met instrumentaal werk van bijvoorbeeld Nadia Boulanger, de Falla en eigen composities. Het vakmanschap van deze rasmusici, in combinatie met het overduidelijke plezier waarmee zij spelen en zingen, staat borg voor een geweldig eerste concert.

Musici

 • Josefin Bölz, sopraan
 • Henriette Feith, sopraan,
 • Fernando Cordas, gitaar
 • Pepijn Meeuws, cello

      

Josefin Bölz begon al op 16-jarige leeftijd haar beroepsopleiding op de Berufsfachschule für Musik in Bad Königshofen. Hierna studeerde zij opera en muziektheater in Saarbrücken. Zij zong in deze periode in verschillende operaproducties van het Saarländisches Staatstheater. Na de afsluiting van haar Bachelor vervolgde zij haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, afdeling Oude Muziek. Josefin zong tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en was live op radio 4 te horen. Met gitarist Fernando Riscado Cordas trad zij op in het tv-programma Witteman. Recentelijk leidde samenwerking met het Opera Forward Festival tot de uitvoering van een speciaal voor haar gecomponeerd werk door de componiste Susanne Thiel.

Fernando Riscado Cordas is een toonaangevend gitarist. Hij wordt met name geprezen om zijn virtuositeit, lyriek en historisch besef; dit laatste ondersteund door zijn uitgebreide kennis van het 19e-eeuwse gitaarrepertoire. Cordas concerteerde als solist en in ensembleverband in verschillende Europese landen en maakte deel uit van het wereldvermaarde ‘Trio de Cologne’, met Laura Young en Zoran Dukic. Fernando werkte samen met verschillende gerespecteerde musici en componisten, zoals wijlen Luciano Berio en György Kurtág. Met gitarist Izhar Elias vormt Cordas sinds 2005 Duo Elias-Cordas en speelt daarmee elk seizoen voor goed gevulde zalen in binnen- en buitenland.

Pepijn Meeuws, cellist, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij was medeoprichter van het Trio Suleika, waarmee hij verschillende prijzen en onderscheidingen won zoals de Vriendenkrans van het Concertgebouw (2002) en de prestigieuze Kersjesprijs (2007). Hij speelde ook als gastspeler in andere ensembles -waaronder het Schönberg Ensemble- en als solist. hiernaast is hij ook actief als speler en maker van familie muziekvoorstellingen zoals “De Suleika’s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar” en als cellist en acteur in de theaterproductie “Frou Frou” in de rol van vileine circusdirecteur. Als aanvoerder speelde hij in het Amsterdam Symphony Orchestra en het Gelders Orkest. Sinds 2005 is hij lid van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Henriette Feith heeft zich sinds haar studie vooral toegelegd op barok, kamermuziek en oratorium. Zij vormt al sinds haar studie een vast duo met pianist Maurice Lammerts van Bueren met wie zij de cd “Curiosity Killed” opnam, met Amerikaans Lied repertoire. Haar affiniteit met de oude muziek blijkt uit de samenwerking met luitist David van Ooijen. Met hem nam zij de cd “La Cecchina” op. Henriette was jarenlang verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir, het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. Zij werkte in de afgelopen jaren veel in verschillende kamermuzikale producties. Henriette Feith is initiatiefnemer en programmeur van de vocale kamermuziekserie Music On Chairs in Amersfoort, die nu in het zevende seizoen is aanbeland.

 

          

Datum, tijd & plaats

Zondag 21 november 2021

15.00 uur

St. Aegtenkapel, Amersfoort.

Kaarten

Kaartverkoop via de St. Aegtenkapel, Amersfoort: www.staeg.nl/events.

Of klik hier: NAAR KAARTEN

O Altitudo

De barokspecialisten van het Concerto Delaborde duiken met sopraan Henriette Feith en Michiel Meijer, bas, in de wereld van Nederlandse barokmuziek. Componisten uit verschillende stijlperiodes van de barok passeren de revue, waaronder Constantijn Huygens, Jan Baptist Verrijt, en de Nederlandse Duitser ter Zumbach d. Koesfeld (1661-1727) De titel van het programma is ontleend aan een beeldschoon motet van deze vergeten componist.

Musici

 • Henriette Feith, sopraan

 • Michiel Meijer, bas en het

 • Concerto Delaborde
  Wouter Verschuren, fagot, Kathryn Cok, clavecimbel, Reine -Marie Verhagen, blokfluit en David Rabinovich, viool.

                  

Datum, tijd & plaats

Zondag 20 februari 2022

15.00 uur

St. Aegtenkapel, Amersfoort.

Kaarten

Kaartverkoop binnenkort via de St. Aegtenkapel, Amersfoort: www.staeg.nl/events.

 

Dichter bij ... RHIJNVIS

Concert rondom dichters en schrijvers rond de eeuwwisseling naar de 19e eeuw. Rhijnvis Feith, Bilderdijk, Bellamy, Staring, van Alphen worden weer uit de vergetelheid en verplichte leeslijsten ontrukt en in een sprankelend concert aan de 21ste eeuwse luisteraar voorgesteld. Er klinken composities van evenzeer onbekende tijdgenoten, maar ook van hedendaagse componisten. Van de beroemde componist Daan Manneke klinkt het Bruiloftsmadrigaal, op tekst van Rhijnvis Feith.

Musici

 • Sopraan Henriette Feith
 • Lineke Lever, piano

                  

Datum, tijd & plaats

Zondag 15 mei 2020

15.00 uur

St. Aegtenkapel, Amersfoort.

Kaarten

Kaartverkoop via de St. Aegtenkapel, Amersfoort: www.staeg.nl/events.