Selecteer een pagina

–  Theorbe –

David van Ooijen is solist en begeleider van met name zang op verschillende luiten, barokgitaar, romantische gitaar, jazzgitaar en shamisen. Hij speelt ook continuo bij diverse ensembles en orkesten. David speelde op diverse internationale (oude muziek) festivals van o.a. Utrecht, Vlaanderen, Berlijn, Teheran en Nagasaki. Met verschillende ensembles nam hij meer dan 30 cd’s op. In 1991 maakte de BBC solo-opnamen van hem en in 1998 won hij de Vriendenprijs van de Stichting Oude Muziek. In 2000 en 2009 was hij te gast in Hirado, Japan, voor het geven van concerten en workshops.

David’s eerste twee cd’s met altus Sytse Buwalda stonden in 2004 en 2005 lange tijd op de eerste plaats van de klassieke top 50 van de Nederlandse radio. In 2006 maakte hij met collega-luitist Michiel Niessen een CD waarop alle duetten van de 16de -eeuwse luitvirtuoos Terzi staan. Deze opname kreeg wereldwijd uitermate lovende recensies.

In 2007 speelde David van Ooijen tijdens de doopplechtigheid van Prinses Ariane, dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. Andere noemenswaardige “wapenfeiten” zijn, zijn concerten met luitist Toyohiko Satoh concerten in Spanje en Japan, David’s concerten met Europese Barokmuziek, gecomponeerd in China, afgewisseld met traditionele Chinese muziek, in Chongqing, China en zijn concerten in 2017  in Mumbai, India. Bij die laatste, speelde hij werken uit de Nederlandse barokmuziek met violiste Adelina Hassani tot Bollywood songs met een Indiase popband.

Sinds een aantal jaren combineert David van Ooijen oude muziek met jazz in een solo programma waarin hij zowel luit als jazzgitaar speelt en beide instrumenten samen laat horen door middel van een looper pedal.

David was eerder bij Music on Chairs te horen in het programma “Bonte Barok .. zónder Bach” in 2016.

Gerelateerde musici

Cassandra Luckhardt

Cassandra Luckhardt

- Viola da gamba - Sinds Cassandra Luckhardt de Prijs voor de meest belovende individuele musicus won tijdens het Internationale Van Wassenaer Concours, heeft ze een internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus op cello en viola da gamba....

Wilbert Hazelzet

Wilbert Hazelzet

- Traverso - Wilbert Hazelzet wordt op 20 november 1948 geboren in Den Haag. Na zijn studie werkt hij enige tijd in verschillende bibliotheken en volgt een opleiding tot verpleegkundige. Geïnspireerd door Kees Otten, Frans Vester en Frans Brüggen begint hij met...

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.

0