– Slagwerk –

Getroffen door de warme klanken van de marimba, besloot Marleen Verhoeff klassiek slagwerk te gaan studeren op het conservatorium te Zwolle bij Jan Wissink en Peter Prommel. Bij het behalen van haar diploma 1e fase, werd ze tevens uitgeroepen tot winnares van de “Vriendenprijs van het Conservatorium Zwolle”.  Haar Master diploma (2e fase) behaalde ze ook in Zwolle. Tijdens en na haar studie volgde zij diverse Masterclasses, o.a. bij Keike Abe (Japanse marimbiste) en Nancy Zeltsman (Amerikaanse marimbiste).

Marleen werkte jarenlang als freelance slagwerker bij het Orkest van het Oosten; speelde in het begeleidingsorkest van de Friese popgroep ‘De Kast’ en nam een cd op met een ensemble van  pianovirtuoos Rian de Waal.

Marleen Verhoeff werkt in alle disciplines van het vak; als docente, dirigente, arrangeur en als uitvoerend musicus. In die laatste hoedanigheid is zij niet alleen te horen als soliste, maar speelt ze ook in kleinere kamermuziekensembles en in grotere orkesten (o.a. Musica Michaëlis, Ensemble Conservatoir, Philharmonie Noord). 

Gerelateerde musici

No Results Found

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.