Noëmi Schermann

Componist – 

De Amersfoortse jonge componiste Noëmi Schermann heeft speciaal voor het concert “Trouble with Trebles” de tweeluik Water-Paradise geschreven.

Noëmi Schermann werd geboren in een gezin met twee musicerende ouders. Zij begon op haar zesde met pianolessen op de muziekschool in Amersfoort. Vanaf haar zevende zong zij bij de opleidingskoren van Jong Vocaal Talent Nederland, waar ze nog steeds met veel plezier deel van uitmaakt.

Al vroeg voelde zij de drang om zelf muziek te schrijven. Als negenjarige deed zij mee aan de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Naar aanleiding hiervan werd er een documentaire gemaakt en ontving zij een kinderlintje. Voor haarzelf en twee vriendinnen waarmee zij veel samenspeelde schreef zij een pianotrio, dat enkele malen werd uitgevoerd.

Wilma ten Wolde, dirigent van het Nationaal Kinderkoor -waar Noëmi zelf ook in zong-, vroeg haar enkele jaren later een stuk te schrijven voor kinderkoor en piano. Dit stuk, “Drei Stimmige Musik” werd met groot enthousiasme ontvangen en werd verschillende keren uitgevoerd in Nederland, Zweden en Zwitserland. De muziekleraar van de Stichtse Vrije School in Zeist vroeg haar om een compositie voor het bovenbouwkoor en strijkorkest van de Vrije School . Dit werk ”Caged Bird” op tekst van Maya Angelou, ging in 2016 in première in een uitverkocht Tivoli/Vredenburg tijdens het jaarlijks koorconcert van de school.

Noëmi Schermann studeert momenteel piano aan het Conservatorium in Utrecht bij Henry Kelder.

Gerelateerde musici

Maurice Lammerts van Bueren

Maurice Lammerts van Bueren

Maurice Lammerts van Bueren Pianist - Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut bij Ludmilla Baslawskaja....

Kaspar Kröner

Kaspar Kröner

Kaspar Kröner Countertenor - Kaspar Kröner begon zijn muzikale opleiding met een studie altviool aan de Hochschule für Musik „Hanns Eisler” in Berlijn. Nadat hij zijn altstem had ontdekt, werd hij aan hetzelfde instituut door Scot Weir, Stewart Emerson en Wolfram...

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.