Sopranos… strings attached in beeld

21 november 2021 – st. Aegtenkapel Amersfoort
foto’s: Jeroen Kuys

 

Music on Chairs is het seizoen vrolijk begonnen met een origineel concert voor twee sopranen, een cello en een gitaar. SOPRANOS .. strings attached was een spetterend concert met de meest uiteenlopende componisten, combinaties en stijlen.

  Naast prachtige arrangementen van bijvoorbeeld Manuel de Falla en Isac Albeniz speelden Fernando Risccado Cordas (gitaar) en Pepijn Meeuws (cello) een wereldpremière. Het ontroerende werk Les Deux Amis. Dit was in de eerste lockdown periode, toen samen musiceren verder leek dan ooit, door Riscado Cordas gecomponeerd als een ode aan de vriendschap en aan de muziek.

 Sopranen Josefin Bölz en Henriette Feith zongen onbekende duetten van Johann Christian Bach en Georg Friedrich Händel, een vocalise (zangoefening) voor twee stemmen van Schubert- met cello-, en solo liederen van Schubert en Sor met gitaar. De prachtige intieme Berceuse voor sopraan en cello van de Limburgse componist Gerard Sars werd omlijst door twee motetten van renaissance componist Orlando di Lasso, nu in een uitvoering voor sopraan en cello. Zeer ongebruikelijk, maar het werkte wonderwel.