In het komende culturele seizoen brengt Music on Chairs weer drie heel verschillende concerten ten gehore. Verbindende factor is zoals vanouds sopraan Henriette Feith, initiatiefneemster van de kamermuziekreeks Music on Chairs.

Het eerste concert is meteen een schot in de roos: zwierige Franse barok met Wilbert Hazelzet op traverso (een voorloper van de dwarsfluit). Hij wordt als één van de allerbeste traverso spelers ter wereld beschouwd. Hazelzet speelt met barokspecialisten Cassandra Luckhardt, viola da gamba, en David van Ooijen, theorbe. Samen met sopraan Henriette Feith brengen zij chaconne, sarabande, aubade, serenade, airs de cour én een uitstapje naar de 20ste eeuw (Baroque Sucré – zondagmiddag 7 oktober 2018). 

Het nieuwe jaar (2019) beginnen we met een voor Music on Chairs begrippen groot opgezet concert waarin de folksongs van Luciano Berio centraal staan. Uitgevoerd door het 7-koppige Pollux kamermuziekensemble onder leiding van dirigent Nico Hovius. (Folksongs – Zondagmiddag 27 januari 2019)

Als laatste hebben we het Artonis Trio te gast met Frank Oppendijk op piano, Anouk Brokaar op viool en Willem Stam op de cello. Samen met sopraan Henriette Feith brengen zij werken van Beethoven, Piazolla en Bernstein. Het Artonis Trio staat bekend om zijn interactie met en aandacht voor het publiek. (Dream with me – zondagmiddag 26 mei 2019).

Alle concerten worden ook dit jaar weer uitgevoerd in de Mariënhof (Singelzaal – Kleine Haag 2) en beginnen stipt om 15.00 uur. We hopen u daar te zien!