– Traverso –

Wilbert Hazelzet wordt op 20 november 1948 geboren in Den Haag. Na zijn studie werkt hij enige tijd in verschillende bibliotheken en volgt een opleiding tot verpleegkundige. Geïnspireerd door Kees Otten, Frans Vester en Frans Brüggen begint hij met traverso spelen. In 1978 wordt Wilbert Hazelzet lid van Musica Antiqua Köln o.l.v. Reinhard Goebel. Met dit ensemble treedt Hazelzet op in Japan, India, China, de Verenigde Staten en in Europa.

Sinds 1985 is Hazelzet solofluitist bij het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. van Ton Koopman. Naast alle werken van Johann Sebastian Bach heeft Hazelzet ook werken van Georg Philipp Telemann, Wilhelm Friedemann Bach, Wolfgang Amadeus Mozart e.a. opgenomen. Samen met klavecinist Jacques Ogg en luitist Konrad Junghänel treedt Wilbert Hazelzet vaak op als trio. Ook maakt hij regelmatig deel uit van de ensembles Sonnerie (o.l.v. Monica Huggett), London Baroque en het Passamezzo Trio Bilbao.

Samen met o.a. Tini Mathot en Reine-Marie Verhagen speelt Hazelzet in het Corelli Ensemble. Verdere medemusici van Hazelzet zijn o.a. de klavecinisten Laura Dearmas, Malcolm Proud en Hendrik Bouman, de cellist en gambist Jaap ter Linden en de violiste Maya Homburger. Ook doceert Hazelzet aan de conservatoria van Den Haag, Utrecht en Tilburg en verder aan de universiteiten van Salamanca, Granada, Sevilla, Vancouver, London, Eugene-Oregon, Minneapolis en New London (USA).

Gerelateerde musici

Cassandra Luckhardt

Cassandra Luckhardt

- Viola da gamba - Sinds Cassandra Luckhardt de Prijs voor de meest belovende individuele musicus won tijdens het Internationale Van Wassenaer Concours, heeft ze een internationale reputatie opgebouwd als solist, kamer- en orkestmusicus op cello en viola da gamba....

Henriette Feith

Henriette Feith

- Sopraan - Vanaf haar afstuderen heeft Henriette zich voornamelijk toegelegd op oratorium, barok- en kamermuziek, als solist in binnen- en buitenland. Tevens is ze initiatiefneemster van de concertserie Music on Chairs.