Guillermo Brachatta

Klavecimbel – 

Guillermo Brachetta begon zijn pianostudie op jonge leeftijd in zijn geboorteland Argentinië. Na de barokmuziek te hebben ontdekt, wijdde hij zich aan het klavecimbel.

In 1995 kwam hij naar Nederland . Hier studeerde hij bij Jacques Ogg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Menno van Delft aan het Conservatorium van Amsterdam (voorheen Sweelinck Conservatorium).

Guillermo Brachetta volgde lessen en masterclasses bij Gustav Leonhardt, Bob van Asperen, Christophe Rousset en Lucy van Dael. Hij concerteerde met Emmy Verhey, Amsterdam Bach Solisten, The New Dutch Academy, the Catherine the Great Baroque Orchestra (St. Petersburg, Russia), Residentie Orkest, Holland Symfonia, Orkest van het Oosten en anderen.

Vergetelheid
Samen met Menno van Delft richtte hij het “Collegium Wilhelm Friedemann Bach” op met als doel de muziek van deze ten onrechte in vergetelheid geraakte componist te herontdekken.

Guillermo Brachetta is tevens zeer actief als uitgever en onderzoeker en werkt nauw samen met o.a. Cambridge University Press. Vele werken uit de 17de en 18de eeuw werden door hem voor het eerst uitgegeven.

Gerelateerde musici

Robert Smith

Robert Smith

Robert Smith cello/viola da gamba Robert Smith werd geboren in Yorkshire, Engeland en ging in Wales naar de universiteit. Zijn eerste grote liefde is de cello. Zijn tweede, de viola da gamba. Hij maakte met dit laatste instrument kennis vlak voor hij 14 jaar...

Rie Kimura

Rie Kimura

Rie Kimura Violist Rie Kimura is een Japanse barokviolist. Rie studeerde barokviool bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde. Ze won meerdere prijzen, waaronder de eerste prijs van de Yamanashi Early Music Competition...