Rie Kimura

Violist

Rie Kimura is een Japanse barokviolist. Rie studeerde barokviool bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde. Ze won meerdere prijzen, waaronder de eerste prijs van de Yamanashi Early Music Competition (Japan) en verschillende ensembleprijzen op de oude muziek competities van Brugge en Amsterdam. Ook won ze de Premio Bonporti Baroque Violin Competition in Italië, waar ze ook de publieksprijs ontving. Haar solo vioolspel werd geprezen vanwege “strong personality imbued with expression and rhetoric.”

Haar eerste solo-opname van sonates van Tartini en Veracini verscheen in 2014 bij Resonus Classics en kreeg een lyrische en (zeldzame) 5-sterren recensie in De Volkskrant. Hierbij werd opgemerkt dat “Kimura een ranke, spaarzame toon” heeft.

Rie Kimura’s uitstekende vaardigheden als kamermuziekmusicus maken dat ze als violiste erg in trek is. Naast Fantasticus speelt Rie regelmatig met ensembles als het Amsterdam Baroque Orchestra, Bach Collegium Japan, Apollo Ensemble en De Nederlandse Bachvereniging.

Gerelateerde musici

Guillermo Brachetta

Guillermo Brachetta

Guillermo Brachatta Klavecimbel -  Guillermo Brachetta begon zijn pianostudie op jonge leeftijd in zijn geboorteland Argentinië. Na de barokmuziek te hebben ontdekt, wijdde hij zich aan het klavecimbel. In 1995 kwam hij naar Nederland . Hier studeerde hij bij...

Robert Smith

Robert Smith

Robert Smith cello/viola da gamba Robert Smith werd geboren in Yorkshire, Engeland en ging in Wales naar de universiteit. Zijn eerste grote liefde is de cello. Zijn tweede, de viola da gamba. Hij maakte met dit laatste instrument kennis vlak voor hij 14 jaar...